szozat2007-05-31 10:43:50Megjelenítve: 11389
 
Érdekes dolog hülyével vitatkozni. Pedig a vita elején még értelmes vitapartnernek tűnt, de aztán rájöttem, hogy tévedtem. Mondjuk elég egyszerű volt. A témaindító az volt, hogy miért ment tönkre a szünetmentes tápegység (tippem: noname)(legalább a mögötte lévő gépet megvédte). Rövid időn belül kiderült, hogy a számítógép a hibás. Szerinte egy normális számítógépnek ki kéne bírnia, ha pl 20 másodpercre elmegy a villany. Amelyik gép nem bírja ki, az szar. Szar a mikró és a hifi is. Ellenben a CNC az nagyon korrekt gép, mert van benne CMOS elem. De nem ám olyan szar, mint a számítógépben, hanem sokkal jobb. Ha a vitában hozott példában "kiveszem azt az elemet", akkor azonnal lesz benne második, sőt, harmadik is. Olyat meg nem ér mondani, hogy "megszűnik a CMOS tápellátása, mert olyan sosem fordul elő. Megtudtam még azt is, hogy az összes tápellátással kapcsolatos problémát meg lehet oldani egyetlen túlfeszültségvédővel. Az, ami a szünetmentesekben van, az nem jó, az nem olyan (Hogy nem milyen, azt nem tudtam meg.). Mindegy, nem olyan, ezt el kell fogadni. Az olyan megoldás az, ha egy túlfeszültségvédőt építesz be a konektor elé, mert az összes számítógép tápegysége szar. Viszont ha megvan a túlfeszültségvédő, akkor nem kell szünetmentes, mert túlfeszültség nincs, a feszültségingadozásnak, áramkimaradásnak még a fogalma sem létezik. Ebből kifolyólag ezek -mint nem létező jelenségek- elő sem fordulhatnak, mert a Neon Kft (e-on) annyi szabványnak felel meg, és még azért is fizetett egyszer, mert az ő hibájából leolvadt a hűtő. De kimaradás, ingadozás az nincs. És egyébként is, már az tiszta hülyeség, hogy olyan, hogy szünetmentes tápegység létezik.
Megtudtam ám egyéb okosságokat is: nem érti, hogy miért nem elég az embereknek a 386 -os gép, mert neki volt egy olyan. Persze a saját gépébe kért -és kapott is- memóriabővítést, de ezt azért, mert ő dolgozik a géppel (előtte akkor nem dolgozott?). És egyébként is az informatikus a hülye, mert nincs RAM modul az összes slotban. Viszont neki van egy ismerőse, aki CNC-ket javít és nagyon jó szakember, pedig nem is végzett semmi iskolát. Viszont nem érti, hogy miért kellenek egyre erősebb számítógépek az embereknek, mikor a CNC-ben mikrovezérlő van.
Értem. Azt hiszem, legközelebb is kell beszélnem ezzel az emberrel, mert többet tanulok így, mint itt Szegeden két félév alatt...
http://blog.htmm.hu/link/?id=331
ElőzőFőoldalKövetkezőHozzászólások:
Laca 2007-05-31 21:01:02
hehe ;]
aranyos, vannak nalam is hulyebbek, ez nyugtato:-]


Potn 2007-06-01 20:04:13
LOL. Egyebkent a keves tudas sokkal veszélyesebb a tudatlansagnal. De azert vicces, hogy pont az ilyen egyenek okoskodnak mindig :)


ametyst 2008-07-28 21:31:49
Hat ez nagyon oszto, alig rohogtem rajta:D

Én a vagyok. Az email címem , de ezt nem muszáj megadnom.
Hogyan mondanád más szóval azt, hogy ember? (tipp: nézd a domaint)   
Szerintem: