idegesít2006-06-14 00:22:43Megjelenítve: 16038
 
Tanulj, mert attól okosodsz. Bár ma megfogadtam, hogy nem postolok több tételt, most megszegem ezt. Ez mindenen túltesz...
Folytonos (non interlacing): az egymást követő sorok frissítését jelenti, így kevésbé finom felbontást kapunk, de gyakoribb a képfelbontás.
Egyébként a tétel címe: Ismertesse a monitorok működésének alapelveit és jellemezzen néhány általánosan elterjedt típust a felbontás és a színek száma alapján!
Ennek fényében az alábbi pontok eléggé furán hatnak:
A képernyő egy sugara által végigpásztázott sor nevezik rasztersornak. A képernyő vibrálását elkerülendően hosszabb utánvilágítást alkalmaznak. A képernyő több jellemzőét is szoftveresen lehet paraméterezni:
Kurzor alakja, tulajdonsága: ami két formában használatos aláhúzással vagy blokk forma (mely inverz megjelenítést takar), többnyire a villogási sebesség is állítható, valamint a kurzor alakja is változtatható. Karakterek tulajdonsága, attribútumai: aláhúzás, villogás, inverz formában történő kiírás,
Szín megválasztás: változtatható a háttér, a karakter és az előtér. Képernyő görgetése (scrolling), lapozás (paging): a képernyő tartalmának soronkénti fel illetve lefele mozgatása, ami történhet karakterenként (character scrolling), és folyamatosan (soft scrolling) is. A képernyő tartalmának lapozását kétféleképpen oldhatjuk meg: teljes oldal lapozásával (24 sor) vagy csak a fél oldal lapozásával.

Továbbá:
videó erősítő: megfelelő időben megfelelő helyen gyújtja be a képernyőt.
Van ám szó a billentyűzetkeről is:
A billentyűzet figyeli az adatvezetéket és az órajelet, hátha lemegy alacsony szintbe. Ha letilt akkor puffer. Azért van be és kivitel a billentyűzetre, hogy le lehessen tiltani, vagy engedélyezni, be lehessen állítani az ismétlési időt.
A mai kabaré véget ért, nem tanulok tovább. Jóéjt!
http://blog.htmm.hu/link/?id=172
ElőzőFőoldalKövetkezőHozzászólások:
Maniac 2006-06-14 00:55:09
és ezt komolyan vissza is kérdezik??


Lüpi 2006-06-14 12:27:40
Na az en teteleim sem semmik am:) Mik a windows erőforrásai? Ikonok,kurzor,menük,rádiogombok stb. Erdekes megkozelites de hat ez van:)


Maniac 2006-06-14 13:35:01
uh.. azok erőforrások?:-D azthiszem le kéne ülnöm és számítástechnikát tanulnom.. legalábbis azt amit itt magyarországon számítástechnikának neveznek(microsoft termékek lexikona jó is lesz nekem, de csak ha igy vannak megfogalmazva) egyébként nemtom ez létezik-e;]


djula ( gyula kukac enba.hu ) 2006-06-15 10:30:59
;]]
Nincs azzal baj, hogy ilyenek a tételek, mert ugye nem kell feltétlenül a már kidolgozott (esetenként sokéves) tételeket megtanulni, nekiállhatsz kidolgozni magadnak..
A baj az, hogy ha magad szeded össze a dolgokat és a valóságnak megfelelő (de a tanárok által nem ismert) dolgokat ismerteted a vizsgán, akkor azt mondják, hogy jó-jó (mert látják, hogy magabiztos vagy), de néhol pontatlan és nem teljes....
Nem baj, ettől szép a dolog ;]

Én a vagyok. Az email címem , de ezt nem muszáj megadnom.
Mennyi egy meg egy? (számmal írd)   
Szerintem: