idegesít2006-12-13 11:58:11Megjelenítve: 17674
 
Véletlenül hallottam a sLáger rádiót. Igazából az történt, hogy ahol dolgoznom kellett, ott éppen az szólt. Borosbocskor meg minden volt benne. Éppen azon faszkodtak, hogy milyen bunkó Fehérvár, mert itt gyártják a Győri termékeket. És ezért cserébe mit kéne elvenni a várostól. Persze, a danone, mint tulajdonos, szóba sem került, úgy állították be, mintha direkt azt akarta volna mindenki a városban, hogy oda kerüljön a gyártás és ezért bűnhődjön mindenki, ők meg majd igazságot tesznek.
Igazából ugye az történt, hogy megvette a Győrit a danone, utána meg azt csináltak vele, amit akartak. Itt már volt gyár, áthelyezték ide. De nem kérte senki. Ettől függetlenül, ha már Győri, tényleg illene ott csinálni, a danone meg basszon egyedül, szerintem az egyik legrosszabb élelmiszeripari cég: megvesz, szétver, módosít, eredeti néven elad. Amellett ez a 0% -os filozófia is eléggé idegesít: vonjuk ki belőle az összes zsírt, mert az rossz, tegyünk bele valami szart, ami igazából nem is kéne bele, és adjuk el, hogy mennyire egészséges. Ugyan ez igaz a norbis marhaságokra is. Sok édesítő, meg színezék, az kell. Inkább veszek a saját érdekemben rendes tejterméket (amiben még maradt tej is), rendes gyümölcslevet, stb... A danonet meg kerülöm, mert szeretem, ha valaminek íze is van. Csak az a baj, hogy sok helyen már mást nem is lehet kapni. Mondjuk a megoldás egyszerű: ha nincs rendes, nem veszünk. Ha mindenki így gondolkozik, majd rájönnek a boltok is, hogy lenne igény másra is. A lényeg, hogy tudatosan vásároljunk: ne azt, amit a pofánkba tolnak (lásd danone), hanem amit tényleg akarunk. Ezzel mi csak jól járunk. A cégek, akik ebből élnek, hogy a sok birka minden marhaságot megvesz, majd legfeljebb kicsit kisebb profitot termel. Nem sajnálnám se a danonet, se pl a sonyt... Nah jó, a danonet azért kicsit, mert akkor a magyar gyárai is nehéz helyzetbe kerülnének, de csak kijönnének valahogy a szarból, akkor viszont mindenki nyer.
http://blog.htmm.hu/link/?id=254
ElőzőFőoldalKövetkezőHozzászólások:
Maniac 2006-12-13 16:39:25
borosbocskor az egy faszfei, bár szerintem csak felolvasó emberek.. csak így belegondolva, hogy hányan csinálják a müsort..
meg ugye emlékezzünk vissza arra az irtsukkiabicikliseket jellegü(lehetnempontos) beszólásaikra, a criticalmass kapcsán.. faszfei az egész stáb;]


htmm ( htmm kukac enba.hu ) 2006-12-13 20:14:26
Azok. Azon gondolkoztam, hogy felhivom oket, hogy endemennyireegyetertek veluk es ezt el is akarom mondani adasban, csak addigra valahogy meggondolom magam. Csak nem volt eleg penz a telomon.


Laca 2006-12-13 20:17:06
mielott hivod oket, szolj mar nekem is:-D vagy vedd fel :) thx.
(en szeretem oket!)


Potn 2006-12-13 21:50:37
Ezen miert kell igy kiakadni? Ez a musor egyaltalan nem artalmas, mivel kifejezetten fun kategoria. Szerintem csak neked sikerult komolyan venni oket. Sokkal artalmasabb hireket hallgatni, bulvart olvasni, vagy mindent elhinni amit a neten olvasol...


Maniac 2006-12-14 15:03:40
hát potn, nemtartom funnak a fent nevezett dolgokat.. de evvan..
htmm. nemtudnád őket felhívni, vagy ha mégis felvennék a telefont, vagy nem tulterhelt, vagy valami, és még fel is mondanád, akkor fogsz rájönni, hogy a beszélgetéseket előre rögzítik, megvágják..
erre egy sztori.. egyik béres zoo hallgató kért a roxyn egy tracket, hogy zoo-nak meg nyalinak küldi. hátaztán 3óra mulva le is ment a kérés, de valahogy kivágódott belőle a zoonak és nyalinak rész.. mókás dolog ez a rádiózás, semmit nemszabad elhinni


htmm 2006-12-14 15:06:16
Naiv vagyok, belatom.
Potn: Nem funbol mondtak. Mondtak ott vicces (-nek szant) dolgokat is, de ezt ezek tenyleg komolyan gondoljak.


Potn 2006-12-14 21:13:56
Vagy csak nem ismered a stilusukat. Ok mar "komolyan" koveteltek dolgokat Nemetorszagtol, "adtak el" telefonon magyar sportolokat kulfoldi kluboknak, satobbi... Egyebkent a Danone-t is kar utalni, inkabb a magyarok a hibasak hogy eladtak a ceget. Bar en oket sem igazan tudom hibaztatni A 0%-os cuccoknak meg igenis van ertelme. Foleg ha valamire (tejre, lisztre, barmi masra) alergias vagy, vagy akkor amikor szivroham utan meg mindig egekben van a koleszterined es 200 feletti a vernyomasod. Ott mar te is elgondolkoznal. Igazabol nem lenne gond ha az emberek sportolnanak es nem mindenbol a legolcsobb tartositoszeres vagy romlott termeket vennek meg. Ha egeszseges vagy orulj neki, de masoknak talan hasznosak az ilyen dolgok.


htmm ( htmm kukac enba.hu ) 2006-12-14 21:39:53
Jo, de amit szivroham utan szed valaki (vagy amit a tejerzekenyek esznek), az nem default elelmiszer, azert ne ebbol indulj ki szerintem. Es tenyleg: a 0% -os cuccoknak is van ertelme, de hogy szinte csak azt lehessen kapni, az tulzas... Nem ezeknek a termekeknek a letezesevel van bajom, hanem hogy szinte mar csak ez letezik: menj be pl egy teszkoba. Csak danon, egy komplett sor, meg nehany arc valami nemet szar. Tudom, ne jarjak a teszkoba... De masik boltban sem jobb a helyzet (tisztelet a kivetelnek).
Az meg, hogy ki a hibas a gyarak elherdalasaert eladasaert, mar tulmutat a blogon (ilyen temakrol meg nem fogok blogolni, de ircen egyszer majd jol megvitathatjuk ;]).


Laca 2006-12-15 17:24:58
http://www.stop.hu/showcikk.php?scid=1060365 ;]

Én a vagyok. Az email címem , de ezt nem muszáj megadnom.
Mi az: két szárnya, két léba van, repül és madár?   
Szerintem: