idegesít2006-12-20 10:47:44Megjelenítve: 17392
 
Hoztak egy HP laptopot, hogy telepítsem. nx6310 a típusa. Első kinyitásra nem néz ki rosszul, igaz ez a matrica kicsit méltatlan a HPhoz:

Aztán elindít, SATA HDD. Semmi gond, driver letölt. HP.hu -ról. A driver telepítője egy db exet csomagolt ki, ami csak floppyra hajlandó kiírni a drivereket. A probléma csak annyi, hogy a win telepítője csak floppyról enne drivert. Nah floppy, az még mindíg nincs. Közben kiderült, hogy két lehetőségem van: saját XP telepítő CD gyártása (anyád), vagy a biosban át lehet kapcsolni, hogy PATAnak látszon (thx Laca). XP fel. Driverek fel. Hang driver nem fel. Azt mondja, hogy nem találja azt, amit neki kéne feltelepítenioe (nahát) és fel sem települt. Így se hang, se modem. Egyre jobb. Support csak hümmögött és szerinte így működnie kellene. Persze nem. Aztán küldtek egy doksit, hogy miket szedjek le hozzá (jah, mondtam már, hogy nincs gyári drivercd?). Kár, hogy az összes link rossz volt. Jó esetben redirectelt a jó helyre, de volt, hogy nem. Köszönjük, ez remek támogatás volt. Ha elhiszem azt, amit a support mondott, akkor azt is el kell hinnem, hogy a zajkeltő drivere függ a VGA drivertől is. Logikus, nem?
Hogy teljes legyen az öröm és a boldogság, egy BIOS bugot is találtam: Ha úgy indítod el a gépet, hogy egy USB storage eszköz be van dugva, csonttá fagy a rendszer (oprendszertől függetlenül). Ha indítás után dugod be, akkor persze jó. Vegyél te is HP notit, mert olyan jó a kijelzője, hogy a régi pII IBM notiknak se sok szégyenkeznivalójuk van mellette...
http://blog.htmm.hu/link/?id=259
ElőzőFőoldalKövetkezőHozzászólások:
Laca 2006-12-21 10:48:02
"ami csak floppyra hajlandó kiírni a drivereket. A probléma csak annyi, hogy a win telepítője csak floppyról enne drivert. Nah floppy, az még mindíg nincs."

mintha ez nem lenne teljesen értelmes :o Vagy csak én nem értem? :o


htmm ( htmm kukac enba.hu ) 2006-12-21 19:23:40
En ezt ugy szantam, hogy:
A SATA driver telepito csak floppyra irja a drivert. Ez nem jo.
A win telepito csak floppyrol eszik drivert. Ezt utalom es szar.
Nincs FDD a notiban.


Laca 2006-12-21 22:23:58
:)


Laca 2006-12-24 11:08:48
tegnap megtapasztaltam a HP masik oldalat is. Hozzaadott wint felraktam, aztan be drivercd, automatan elindult, felrakott mindent, reboot utan minden jo volt :)

Én a vagyok. Az email címem , de ezt nem muszáj megadnom.
Piros, fehér, ...   
Szerintem: