blog2005-12-12 23:29:09Megjelenítve: 4021
 
Hamarosan lesz ilyen szilveszter. Meg minden. Hívtak is már buliba, osztálytársak szervezik. Kibérelnek valamit, és jaj de jó. Kifejtettem, hogy nem akarok menni. Nem értették, pedig bizonygatták, hogy nemcsak diszkó zene lesz (jah, lesz "magyar nóta" = parasztdiszkó is). Hát köszönöm. Valahogy nem akarok olyan buliba menni, amit olyanmok szerveznek, akik azt hiszik, hogy az a zene tetszik nekem, amiben gitároznak. És mikor 5 pontban összegyűjtve kifejezem, hogy miért nem, akkor nem értik.

Nameg olvastam tomcatet is. Egy kis idézet: "A fenti idézet a Pokolgéptõl származik, de említettem az Ossiant, az Eddát, az Oment és más, a hiphop-kultúra virágzása idején mifelénk divatos rockzenekarokat. õk éppen hogy nem azt prédikálták, hogy menj és gyújtogass, lopj, ölj, mert téged elnyomnak, és csak ez az út, neked ehhez jogod van. Ilyen szövegeket csak az olyan t. (természetesen "tisztelt") cigány elõadók nyomnak, mint LL Junior, Majka, és a többi alsóbbrendû mocsokfajzat. Ezek a dalok arról szóltak, hogy a szeretet, a hûség, a barátság és a szerelem a legnagyobb érték, és ha szegény vagy is, a szíved legyen acél, ha küzdesz, de olvadjon, ha szeretni kell. Érdekes, nálunk nem is gyújtottak fel kocsikat soha..."
Még mielőtt bárki azt hinné, hogy szeretem a fent említett zenekarokat: nem így van. Nem is azért idéztem. Viszont érdemes egy kicsit elgondolkodni a két zenei tábor értékrendjén, meg érdemes haveroktól néhány bulibeszámolót is meghallgatni.
Még a hiphop-érában a minélszebbangyobbjobb $something -em legyen, minéltöbb jó nőt kúrjak meg, deokosvagyok, stb a fő téma. A rock oldalán a téma kicsit mélyebb, tomcat nagyon jól leírta. (Most nem megyek bele, hogy miért nem szeretem, ha lerockereznek és rock vs metal, majd egyszer)
Említettem bulikat is. Menj el egy metal koncertre, és nézd meg az embereket. Mindenki békésen elvan, még pogó közben is vigyáznak egymásra (és ne gyere azzal, hogy vannak hülyék; felvilágosítalak, mindenhol vannak). Szóval jó a hangulat. Persze ahhoz az kell, hogy a zene is olyan legyen, mert egy exodus-szerű gengsztermetalra általában nem a normálisabbja jár. Ezzel szemben ott a hiphop, ahol ha neked jobb $something -ed van, akkor a tejókurvaanyád. Kultúra. A zenében is. m/
http://blog.htmm.hu/link/?id=35
ElőzőFőoldalKövetkezőHozzászólások:
Még nem van ;[Én a vagyok. Az email címem , de ezt nem muszáj megadnom.
Piros, fehér, ...   
Szerintem: