idegesít2008-01-07 21:40:51Megjelenítve: 16963
 
Ha ISP lennék, most égne a pofám. Nagyon. Még annál is jobban. Azt már megszoktam, hogy az Externetnél a szolgáltatáshoz értenek, az ügyfélkapcsolati dolgokhoz meg kicsit sem. Azt is tudtam, hogy minél nagyobb egy cég, annál inkább tele van marketing bullshittel (mert a marketing más nem lehet) a weblapja információk helyett.
Az történt, hogy a szomszéd, netkapcsolatom eddigi forrása közölte, hogy én akár orálisan ki is elégíthetnék egy ménest. Persze nem így mondta (és nem is úgy, hogy szopjál lót), de ez a lényeg. Van 7 napom, hogy megoldjam a netkapcsolat biztosítását. Kellemes ez vizsgaidőszakban, amikor még azt is az ETRben kell megnézni, hogy szabad e szarnom éppen. Most akkor olyan lesz, hogy nem.
Gondoltam én a naív kis agyammal, hogy majd jól megnézem a neten (de hülyén hangzik ez így - hol máshol nézném meg?), hogy mit is akarok tulajdonképpen. Illetve azt tudom, hogy mit akarok, de a pontos hogyant nem. Ígyhát elkezdtem kutatni a válaszokat, és kaptam kérdéseket. Ha már a Tö-Köm honlapja is egy rakás fos információügyileg, akkor felhívom őket. Találtam is egy zöld számot, ami igaz nem arra való, hogy kérdezzek rajta, de ilyen apróságokon nem szoktam fennakadni. Ez ingyen van. Felhívom, hallgatok egy kis zenét, leteszem, újrahívom, Gizike. Amit kitaláltam, az kurvadrága, de lehet vezetékes vonal megléte nélkül is csupasz dslt rendelni, de ezt majd a T-Online csoport elmondja, kapcsoljam is őket nekem. És hallgattam még azt a remek 30 másodperces zenét. Mikor 30 percig ért a hívásszámláló, letettem. Kicsit később ismét sikerült eljátszanom ugyan ezt.
Tehát akkor tudom, hogy nem tudom. Köszi. De nézzük, milyen lehetősége van egy egyszeri fogyasztónak a liberalizált (ez varázsszó ám, a kurva anyátokat) telkópiacon. Hát, ama igavonásra is használt állat nemiszervéből csöpögő folyadék felhasználásával akár gargalizálhatnék is. Vannak WiFi-s szolgáltatók. Ők kis sávszélességet biztosítanak drágán, de legalább publikus IP nélkül. Van a UPC, de bennük annyira bízom, mint egy cigánycsaládban. Mit várjon az ember, ha a kábel vége ráz? Köszönöm, nem kérek. Maradnék az ADSL-nél, de űrlényeknek meg nem szolgáltatnak, információt biztos nem. Állítólag lehet Tö-Köm előfizetés nélkül is csupasz dslt rendelni, csak ennek a mentét elfelejtette leírni. Mindenki bazmeg, még a google sem hozott eredményt. A vége az lesz, hogy majd GPRS-sel fogom szopni a faszt 56kbps sebességgel. Úgy lassú lesz az élvezés, főleg, ha pornót nézel. És főleg hosszú a (rá)baszás, mert remek forgalmi díjak is vannak.
Azt hiszem, lenne még mit tenni ezügyben. Kezdeném azzal, aki eladta az egész kibaszott infrastruktúrát a gecibe külföldre. Persze ő érinthetetlen, biztos van pénze biztonsági őrre. Nekünk meg már lóra se lesz lassan, hogy hozzáférést béreljünk a faszához. Persze csak alacsony sávszélességen.
A kurva anyátokat.
http://blog.htmm.hu/link/?id=414
ElőzőFőoldalKövetkezőHozzászólások:
rotschild 2008-01-17 08:46:16
Tényleg ennyire szar a helyzet ? ( ha lesz új bejegyzés , akkor lesz csak újra neted? )


htmm 2008-01-21 15:21:15
Szerencsére azért legtöbbször tudom az ETR-t követni. De a fon_rotschild tényleg igen lassú netet biztosít. Viszont a nappaliban találtam 4Mbitet a hétvégén. ;]


rotschild 2008-01-21 19:54:04
Azóta sincs semmi bíztató ? ( már ami az externetet illeti ...)


htmm 2008-01-22 18:19:00
De van szerencsére ;]
Holnap jön a tököm, bár nem tudom minek, úgyhogy holnap este ha minden jól megy, végre lesz rendes net.

Én a vagyok. Az email címem , de ezt nem muszáj megadnom.
Hogyan mondanád más szóval azt, hogy ember? (tipp: nézd a domaint)   
Szerintem: