blog2008-01-17 18:43:36Megjelenítve: 4679
 
Nah ez is megtörtént, biztos is voltam benne, hogy előbb-utóbb megtörténik.
Elütöttek. Nah nem úgy, mint az amerikai filmekben szokásos, a rendőr szerint ez nem is elütés -de erre a rendőrre később visszatérek-.
Egyenesen érkeztem egy kereszteződéshez a védett úton haladva. Szembe jöttek, akartak kikanyarodni az elsőbbséget adók, de igazából semmi nem történt. A kereszteződés előtt, kevesebb mint 100 méterrel elkezdtek előzni. A tükör és a kormányvég között 5-10cm távolság volt. Ha ez a marha továbbmegy egyenesen, nem is történik semmi, csak én káromkodok és esetleg megírom ide. De ez úgy döntött, hogy balra kanyarodott. Megadta a szembe jövőnek az elsőbbséget, ehhez kicsit beljebb is húzódott. Említettem az előbb ezt az 5-10 centi távolságot. Nah ez el is fogyott. Vészfékezés. Persze megcsúszok, de szerencsére nem neki az autónak, így az esést én tudtam irányítani, de azért durvára sikeredett. Bajom nagy nem lett, a látlelet szerint is 8 napon belül gyógyuló. Fáj a könyököm, térdem, készült medenceröntgen, tetanuszt nem kaptam.
Kérte a helyszínelő, hogy hívjam fel, ha megvan a látlelet, mert kell neki. Felhívom. Közölte, hogy nem érti, hogy én miért nem fértem el. Megtudtam, hogy a belesetet ő "az út bal oldalára tette". Hova? A menetirány szerinti bal oldalra? Közölte, hogy örüljek, ha nem engem büntetnek meg, mert nem tartottam elég követési távolságot. Mikor mondtam, hogy mellettem volt -a helyszínen is elmondtam, hogy nem tudta befejezni az előzést-, hebegett valamit. Erre felajánlottam, hogyha nem egyértelmű a baleset lefolyása az elmondásom alapján, akkor szívesen lemodellezem neki OpenGL-ben. Visszakérdezett, hogy miben, majd felháborodott, hogy minek szólok bele az ő munkájába.
Persze, hogy felháborodott. Szinte biztos vagyok benne, hogy vagy ismeri azt a faszt, aki vezette az autót, vagy pedig már meg is kapta a pénzt, miszerint én voltam a hibás.
Köszönjük, rendőrség. A közlekedési alosztályuk volt az utolsó, amiben egy kicsi bizalmam volt még. Most ez is szertefoszlott, a Magyar Rendőrség (fáj ezt így leírni) valahogy a cigányokkal van egy szinten. Csak nem olyan bűncselekményeket követnek el. Sokkal súlyosabbakat...
Egy balesetnek mindíg vannak tanulságai. Ennek is. Nah nem az, hogy nem biciklizünk az úton. Az sem, hogy egyáltalán nem biciklizünk. Viszont a blog -remélem- hamarosan át fog alakulni egy kicsit. Tervezek egy videoblogot. Lehet venni kormányra erősíthető minikamerát, direkt ilyen helyzetekre. Az most is tisztázta volna az ügyet, dehát ugye utólag okosnak lenni...
http://blog.htmm.hu/link/?id=417
ElőzőFőoldalKövetkezőHozzászólások:
Potn 2008-01-17 22:36:43
Eleg durva. Orulok, hogy nem tortent komolyabb bajod. Szerencsere felenk sokkal biztonsagosabb bringazni.


htmm 2008-01-18 12:21:41
Én meg örülök, hogy olvastad: ezért nem jött össze a tegnap esti sörözés :(


Potn 2008-01-18 14:21:47
Igen, kitalaltam. Akartalak is hivni, csak gondoltam van egyebkent is eleg bajod. Majd maskor bepotoljuk. (egyebkent ha nem akarsz velem sorozni, maskor nem kell eluttetned magad, eleg ha mondod :P)


LiLLuS 2008-01-18 18:34:17
uhhh szegenyke:( ez jodurva amugy.... orulok h nemlett nagyobb bajod....


Lupi 2008-01-19 13:05:33
Annyira nem vészes.Csak lett egy-két kicsi lila foltja meg egy kicsi sebe a térdén. De azért legközelebb óvatosabban:* (meg kezdünk finnül tanulni:))


marcell 2008-01-20 12:59:12
Amatőrök... Nem igaz, hogy nem tudják miaz az OpenGL :] Amugy meg jóbbulást meg hasonlók :)


toreki ( toreki.attila kukac educatio.hu ) 2008-02-03 22:29:42
Ott a helyszínen kellett volna egy helyszínrajzot készíteni, és aláírni. Utólag mindenki azt mond (és rajzolgat), amit akar. Így nehéz lesz bizonyítanod az igazadat.

Én a vagyok. Az email címem , de ezt nem muszáj megadnom.
Piros, fehér, ...   
Szerintem: