idegesít2009-02-12 01:27:02Megjelenítve: 14168
 
Ha a tudásod egy gömb, akkor a gömb felszínén azok a dolgok vannak, amikről tudod, hogy nem tudod őket. Minél nagyobb a gömb, a felszíne is annál nagyobb.
Vannak dolgok, amik ha elkerülnék a gömböt, az jó lenne. Bár ha csak elkerülik, az struccpolitika, kerüljenek inkább egy másik dimenzióba. Akkor tényleg elkerülik!
Vannak dolgok, amiknek nincs egy rendes társadalomban helyük.
Ha egy nem oda való dolog kerül a társadalomba, akkor annak szükségszerűen védekeznie kell. Jelenleg a védekezés módja az "igazságszolgáltatás", ami persze lófaszt nem ér.
Következmény: rengeteg olyan dolog történik, aminek nem lenne szabad.
Eredmény? Nincs. Megoldás? Lenne. Ahhoz rendes rendőrség kellene a Faszkabát Rt helyett, rendes bíróság, meg egyáltalán: társadalom.
Megoldás? Lenne. Addig is: nem gyilkosság, nem önbíráskodás, hanem a társadalom romokban heverő, utolsó normális szilánkjainak a kétségbe esett önvédelme.
Nah ezt már üldözik a Faszkabátok, mert ettől nem félnek. Az "önbíráskodó gyilkos" egyszer büszkén vállalja tettét, amivel a társadalmat szabadítja meg egy fertőzésétől - meg is kapja érte a büntetését. Ha pedig a végső gyógyszert gyógyítod, a betegség megöli a testet. Az úgynevezett bűnöldöző szervek az úgynevezett igazságszolgáltatással már kezdik megtalálni a gyógyszer ellenszerét.
Késő? Soha!
http://blog.htmm.hu/link/?id=532
ElőzőFőoldalKövetkezőHozzászólások:
marcell_ ( keller.marcell kukac gmail.com ) 2009-02-12 20:49:56
Vártam már egy hasonló hozzászólást tőled. Mint ahogy most. Nem csalódtam benned. Teljesen igazad van. Üdv, marcell_


h0pe ( kukac kukac kukac.com ) 2009-02-16 12:09:35
A megjegyzes elso fele IRTORA talalo, okos, egyszeru, nagyon szuper! A masodik fele agyoncsapja az intelligens, okos meglatast az elsofeleben. Mert az onbiraskodas is az a resze a \\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\"gobmnek\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\", aminek nem szabadna ott lennie, ez a vedekezese az egyennek a nem oda illo (tarsadalom) dolgnak/dolgoknak: Megoldas? A torvenyt hozza igazitani hogy a nem szukseges dolgokat kezelni tudja. Akkor nem lenne szukseg az egyednek vedekezesi modokat kitalalni. Megertem teljes mertekben az onbiraskodas okat, inditekait, egyet is ertek vele. Az onbiraskodassal viszont nem. A rendorseg es a rendszert kell megvaltoztatni hogy kezelni tudja az ujonnan felmerulo problemakat, amik reges-regen, a torvenyek meghozatalanal nem voltak jelen (vagy nem ennyire drasztikusan). Písz


htmm ( htmm kukac enba.hu ) 2009-02-16 22:18:27
h0pe, igazad kellene, hogy legyen. Fogjuk úgy fel, hogy a gömb csúnyán behorpadt, de nem látok olyan erőt, ami ezt rövid időn belül kikalapálhatná. Szükség lenne rá, de nem tudom, hogyan lehetne ezt véghezvinni. És az idő sürget, mert durva dolgok történnek. Durvábbak, mint gondolnánk. Mikroszinten.
Ezt jelenleg csak az önbíráskodás, a szemet szemért elv tudja visszszorítani. Van, aki csak az ütésből tanul. Akkor őt úgy kell nevelni. Persze amíg a hatóságok nem teszik ezt meg, egy darabig tűrünk. Aztán egyszercsak elszakad a cérna, az inga elkezd visszalendülni. Bennem ez játszódott le, mielőtt megírtam ezt a postot. Persze az inga lengését lehetne csillapítani is, de nem érzek ilyet. Mikor arról beszélek, hogy meg kellene védeni magunkat, még mindíg ott tartanak sokan, hogy \"nem szabad verekedni\".
...pedig a gyilkos is halálos ítéletet hajt végre, bántani persze mégsem szabad. Neki jogai vannak. És az, akit megölt, megerőszakolt, egy életre megfélemlített az elkövető? Az ő jogai? Ki védte meg? Ez után csak a családja tud jó esetben példát statuálni, ami szükségszerűen durvább, mint amire szükség lenne. De talán elrettentő és legközelebb pont ezért nem követi el, amiért az előző társa kapott. Ez a rendőrség, bíróság feladata lenne, de ők jelenleg a struccok.
Én pedig amíg ez nem váőltozik, inkább vállalom emelt fővel az önbíráskodó (esetleg agresszív, de férfi) szerepét, mint a struccfarm egy lakójáét - bár a társadalmunk ez utóbbi felé halad. Ezzel tudom a szekeret a jó irányba tolni és igyekszem művelődni, hogy minél kevesebb hibát kövessek el. Jelenleg tőlem ennyi telik.

Én a vagyok. Az email címem , de ezt nem muszáj megadnom.
Írd be számmal, hogy hatvanhat.   
Szerintem: