blog2009-04-28 21:36:08Megjelenítve: 5712
 
Van, mikor tudom, hogy hülyeséget csinálok mégis megteszem. Mint például ma délután.
Van egy digitális ébresztőórám (tudod, pirosan világító 7 szegmenses kijelző...). Ilyen márkás (Btech vagy mi) meg minden, az ára 3 számjegyű volt. Annak rendje és módja szerint beszakadtak a gombjai, meg az egyik mikrokapcsoló elkezdett ledarálódni. Hát igen kérem, a minőség.
Jött is a nagy dilemma: vegyek újat vagy javítsam meg? Ha újat veszek vagy vehetek még egy ilyen minőségűt, vagy legalább 10 ezer jó magyar pénzbe kerül. Arról nem is beszélve, ha kidobom és újat veszek csak a kínaiak környezetszennyező mókuskerekébe szállok be. Ígyhát vettem 300 Ft-ért 4 db nyomógombot, eltököltem vele vagy másfél órát és már jó is. Megérte? Nem. Most már viszont tudom, hogy mennyire lókoszt a cucc. A szundi érzékelő pl úgy van bekötve, hogy egy tranzisztor lába fel van hajtva és a drót egyszerűen rá van forrasztva. Úgy lengedez a szélben... Amúgy az egész lelke egy IC. Persze a költséghatékony gyártás kedvéért tokozva nincsen, csak egy gyantapötty van. Meg olyan a panel széle, mintha fűrészlap lenne. Ne nem olyan erős, hanem olyan érdes. Az ébresztés kapcsolója meg már a kezdetek óta szar. Kicsit rángatni kell. Majd ha tönkremegy kidobom az egészet a kukába veszek még 300-ért egy rendes kapcsolót és kicserélem. Addigra már úgy fog kinézni, mint valami komoly cucc egy lengyel sci-fiben. Tele van kiálló színes gombokkal és világít.
Dögöljön meg a fogyasztói társadalom.
http://blog.htmm.hu/link/?id=555
ElőzőFőoldalKövetkezőHozzászólások:
Gergo 2009-04-30 00:52:28
de addig is ó, odanézz, itt van régi barátod, a rakétakilövő
akarom mondani, ha átszoksz ipodra, vagy iphonera, van ingyen is ilyen remek óra;-) http://night-stand.en.softonic.com/iphone se színes drót, sesemmi, és a lengyel szkifi helyett lesz amerikai akciofilm:-D és arra fordul amerre rakod;-)

Én a vagyok. Az email címem , de ezt nem muszáj megadnom.
Mi az: két szárnya, két léba van, repül és madár?   
Szerintem: