idegesít2009-06-04 11:38:15Megjelenítve: 14753
 
Ez már történelem. Múlt szerdán történt:
Nyárra mégiscsak kellene útlevél, mert az ukránok nem engednek be. Irány az Okmányiroda. Csak kicsit voltam pesszimista, mert az elmúlt időben elég jól haladt a sor. De most sorszámot is alig kaptam, 16-an voltak előttem. Igazából ez még annyira nem ijesztő, emberenként mondjuk 3 perc alatt megvan a fénykép, utána már 3 ablak valamelyikéhez kell odamenni, tehát emberenként átlag kilenc perc jut. De nem 3 percenként hívtak be egy embert, hanem inkább 10. Így már eléggé szopás. Közben persze megjött egy család két gyerekkel. Az egyik végig ordítva visított és a földön csúszott. Legalább egy órán keresztül. Anyuka kétszer mondta neki, hogy "Pszt!", aztán feladta. Apukának legalább volt annyi esze, hogy néha kiment a gyerekkel. Ott igaz koszosabb lesz, de nem hallatszik be.
Zárás előtt nem sokkal csoda történt, vagy elkezdtek dolgozni. Az emberek 3-5 percenként mentek be, haladt a sor. Jah, mindjárt haza lehet menni, ez nagyon motiváló tud lenni. Ennek úgy megörült a biztonsági őr, hogy felhangosította a TV-t. A gyerek már nem ott visított, örültem volna egy kis csöndnek. Gondolkodtam rajta, hogy én meg elkezdem a telefonomról hangosan hallgatni a zenét, mint a cigányok, de akkor csak oda süllyedtem volna, mint az őr. Odamentem megkérni, hogy némítsa le. Akkor felfedeztem, hogy honnan jön a már többször érzett bagószag: a portásfülkéből. Ott ült valami takarítónő-féleség és bagózott, a szellőztetést pedig a váró felé oldották meg. A kurva anyátokat. De aztán viszonylag hamar nehívtak. Készült rólam egy olyan fénykép, amit ha megnéz valaki megkérdezi, hogy mikor Gimpeltem le róla a mellem elé tartott számokat tartalmazó táblácskát. Jó kép lett. Aztán adatfelvétel tényleg gyorsan, még regisztráltam az Ügyfélkapura is, ha már ott vagyok és éljen. Kb két óra alatt sikerült.
Persze a gyerekvonyítás után a bagós dolgozó nem hagyott nyugodni. Írtam a Hírlapba egy SMS-t, melyben egy szép, 160 karakternél rövidebb körmondtaban nemtetszésemet fejeztem ki. Az SMS két nap múlva jelent meg.
Pénteken reggel ismeretlen szám hívott. Mikor felvetem egy ideges női hang az Okmányiroda igazgatójaként mutatkozott be és a dohányzásról érdeklődött. Aznap lehet, hogy nem lettem volna az Okmányirodában a biztonsági őr. Már csak azért sem, mert akkor a bagófüsttől hamarabb halnék meg.
http://blog.htmm.hu/link/?id=562
ElőzőFőoldalKövetkezőHozzászólások:
marcell 2009-06-11 22:52:59
Az kemény... :D Legalább megérte az SMS az árát :)

Én a vagyok. Az email címem , de ezt nem muszáj megadnom.
Hány lába van egy macskának? (betűvel)   
Szerintem: