idegesít2009-07-13 22:30:06Megjelenítve: 15322
 
Uborkaszezon van kis Hazánkban. Semmi említésre méltó dolog nem történik, amit megírhatnának az újságok, így jöhet a marketing szagú írás vezércikk gyanánt! Itt a cikk.
Tehát a főoldalon kell felhívni a kedves olvasó figyelmét, hogy milyen jó is a lézerblokkoló vagy a radardetektor. Kell az minden autóba, mint a falat kenyér! (Az index helyén úgy is elfér.)
A cikk egy jó kis hangulatkeltő elemmel indul. Mert előzni kell ugyebár, azt el sem lehet képzelni, hogy valaki ne előzzön, mikor néhány száz métert esetleg esetleg 22%-kal lassabban kellene megtenni. Nosza, előzz paraszt, de előre nehogy nézz ám! Az a falu nem falu, menj be kilencven fölött, ahogy a cikk is írja! Erkölcsileg felment, hogy szent kötelezettségedet teljesítetted: előztél. De persze ezt nem mindenki gondolja így, szerelj be radardetektort és lézerblokkolót! Igaz, ha minden autóban lenne ilyen, annak is lenne előnye: néhány fajta fotocellás ajtóra is bejelez. Már csak fel kell szerelni a faluban a kocsmára és a boltra az automata ajtókat és készen is van a védelem a gyorshajtás ellen. Állítom, hatékonyabb lenne, mint a komplett rendőrség. Tehát menjünk gyorsan, aztán gyorsan lassítsunk le, hogy ne legyen bizonyító erejű felvétel a bűncselekményünkről/szabálysértésünkről. Erre remek tippeket is adnak a cikkben. Az on-line cikkből kimaradt a keretes írás, pedig nagyon érdekes. Íme:

Ha átlépi az ötvenet...
  • ...és lakott területen belül 70 km/h-val halad, akkor könnyen 30 ezer forintot is fizethet...
  • ...és megtörténhet, hogy autója 80 km/h sebességgel "száguld", abban az esetben 45 ezer forinttal könnyítheti meg a bírság...
  • ...de lehet, megfeledkezik magáról, és 100-zal hasít: 130 ezer forintot is fizethet...
  • ...s tán megrögzött száguldozó, és 130-cal kapják le az éjszakában (ami annyira nem is nagy tempó): 300 ezret szurkolhat le...


Aki lakott területen belül 50 helyett 70-nel megy figyelmetlenségből, az nem alkalmas autóvezetésre. Azt el tudom fogadni, hogy véletlenül valaki 60-nal megy, de azért majd a megengedett másfélszeresét nem venni észre. A következő cikkben gondolom majd lehozza a Hírlap, hogy a kis pondró gyalogosok állandóan át akarnak kelni a zebrán és nem lehet tőlük gyorshajtani!
Aztán megfeledkezik magáról, 100-zal hasít. Mi a kurva anyád van? Megfeledkezel magadról mint ma az a kombi BMW-s, aki a 10 másodperce zöldön ment át. Csak éppen a gyalogosoknak volt zöld, a BMW-s pedig nem a zebrán ment, hanem rajta keresztben és nem gyalog, hanem autóval. Éppen megfeledkezett magáról, a sebességből ítélve. De ha már magáról nem tud, akkor lámpát ki nem szarja le?
Aztán megtudjuk, hogy a 130 nem olyan sok. Tényleg nem sok, ha például repülőt vezetsz. De egy városban megkülönböztető jelzéssel sem mennek annyival a mentők (csak ha nagyon muszáj), mert az már szirénával is nagyon durva sebesség. De nem olyan sok, te jobb sofőr is leszel, ha veszel egy radardetektort. És akkor még a rendőr lefizetésével sem kell foglalkoznod!
Megkérdeztek három "olvasót" is. Egynek már van, másik kettő meg tervezi a vásárlást, hátha véletlenül egyszer 90-nel megy 50 helyett. Hátha egyszer a Viagra helyett valami Béta-blokkolót ír fel neki véletlenül az orvos. Persze semmi szerzői kommentár, vagy valami, hogy ez így azért nem jó, ma Magyarországon gyorshajtani természetes.
Régen még viccelődtünk azzal, hogy mikor felhívod a segélyhívót a következő fogad: "Jó napot kívánok! Ön a Tűzoltóság segélyhívóját hívta. Amennyiben a háza ég, kérem nyomja meg az egyes gombot...". ezt mára a rendőrség -ha nem is tökéletesen-, de lemásolta. De persze a remek call centerük is csak akkor fogad, ha éppen nincs hálózati hiba, kettőből egyszer nekem sikerült ma azt kifognom. Pedig csak felhívtam a figyelmüket, hogy néhol olyat játszanak, hogy ki tud több várakozásra vonatkozó szabályt egyszerre megnyerni. Erre megkaptam ilyen menj a büdös picsába hangon, hogy jó, majd ha lesz szabad autó. Persze egy óra múlva is ugyan úgy parkoltak. A győztes egyébként 3 szabályt szegett egyszerre meg: megállni tilos tábla hatálya alatt várakozott kereszteződésben és a menetirány szerinti bal oldalon. Biztos gyorshajtásból jött, akkor már szerintem is elfogadható.
http://blog.htmm.hu/link/?id=573
ElőzőFőoldalKövetkezőHozzászólások:
Még nem van ;[Én a vagyok. Az email címem , de ezt nem muszáj megadnom.
Hogyan mondanád más szóval azt, hogy ember? (tipp: nézd a domaint)   
Szerintem: