blog2006-01-10 23:38:33Megjelenítve: 6606
 
Sok érdekes ember van. És egyre több lesz. Az emberi faj egyre korcsosul, és mindez csak nekünk embreknek köszönhető. Sőt, megkockáztatom, az orvostudománynak köszönhető.
A természetben ez hogy működik? Az erősebb kutya baszik elv érvényesül. A gyengébb elpusztul, az erős szaporodik, mindenki boldog, a faj fejlődik. Vannak emberek, akik azzal foglalkoznak, hogy a civilizáció által megsebzett (képzavar...), például elütött állatoknak nyújtanak elsősegélyt. Viszont ezek az emberek nagyon jól tudják, hogy egyéb okból sérült vagy beteg állaton nem szabad segíteniük, mert ezzel beleszólnak a természetes kiválasztódás folyamatába.
Az embereknél ez hogy van? Ha valami rendellenesség van, az orvosok megmentik, életben tartják a születendő gyereket. Persze ez így is van rendjén, ezért is vannak az orvosok. Nem is ezzel van a probléma... A probléma abból (fog) adódni, hogy nekik is lesznek gyerekeik, szintén az orvostudománynak köszönhetően, így a hibás gének szépen továbböröklődnek. Az állatbiológusok már rájöttek, hogy nem szabad beleszólni az evolúció dolgába, mert az nem feltétlenül eredményez jó dolgokat (lásd gyilkos méh...). Az "emberbiológusok" erre nem jöttek még rá. Vagy ha rá is jöttek, nem sokat tehetnek, mert a személyiségi jogok miatt az orvosnak segítenie kell a gyereknemzésben is. Most még nem látszik sokminden, de mi lesz két-három, vagy még több generáció múlva? Tele leszünk defektes emberekkel, és akkor már mindegy lesz. Nem egy ismerős mondta, hogy szülés előtt szerinte fontos a genetikai vizsgálat pont az ilyenek elkerülése miatt. Ő viszont a másik végletet képviselte, mert szerinte ha a génekből adódóan a gyereknek feles szemüveg kell, már akkor sem szabad megszülni. Hát, igen. Nehéz kérdés ez, hogy hol a határvonal és egyszer minden faj kipusztul. Ha nem az evolúció viszi zsákutcába, a természeti katasztrófákat is túléli, akkor majd végez magával.
http://blog.htmm.hu/link/?id=58
ElőzőFőoldalKövetkezőHozzászólások:
Még nem van ;[Én a vagyok. Az email címem , de ezt nem muszáj megadnom.
Piros, fehér, ...   
Szerintem: