idegesít2006-01-17 23:54:05Megjelenítve: 19094
 
Nah, szívtam egy jót a 2.6.15.1 -es kernellel. Feltettem. Feltettem az ati drivert. Az Xorg megajandekozott coredumppal. Örvendeztem vala. A két hangkártya meg összeakadt. Ha az nForce -os dolgon volt valami, akkor a másik (SB Live) gerjedés-szerű hangon búgott. Persze egyedül meg nem szólt az SB, csak az nForce. Erre az lett a megoldás, hogy megnéztem az alsamixert és kontstáltam, hogy remekül megjelent egy csomó ugyan olyan nevű csatorna. Feltologattam őket, és egyszercsak elkezdett szólni. Dejó. Az előző két problémát meg az előző kernel visszatételével oldottam meg.
Ha valaki el akar cserélni Nvidiás videókártyát Radeon9600 -ra, akkor szóljon. Jelige: linuxos driver

Azért volt vicces dolog is. Vittünk új gépet a tanáriba. Odajött az egyik okoskodni, aki mellesleg számtechet is tanít. Éppen a DMA -ról volt szó. Az elméletet el is mondta, de hogy eza valóságban micsoda, már nem tudtda. De aztán eszébe jutott:
-Direct Memory Access. Nekem a harverekkel sosem volt problémám, mert az eredeti végzettségem villamosmérnök. Szóval a DMA azt csinálja, hogy a perifériát magasabb impedanciára emeli...
Igazából én itt elvesztettem a fonalat, mert a röhögést próbáltam visszatartani. Pedig lehet mondott még okosat.
http://blog.htmm.hu/link/?id=60
ElőzőFőoldalKövetkezőHozzászólások:
Még nem van ;[Én a vagyok. Az email címem , de ezt nem muszáj megadnom.
Mi az: két szárnya, két léba van, repül és madár?   
Szerintem: