blog2010-06-16 19:05:59Megjelenítve: 2944
 
Na az úgy volt, hogy még 2008-ban a Fidesz nekiállt spammelni a telefonomra MMS-ben. Elég sok jött egy nap alatt. Postai levélben jeleztem nekik, hogy "köcsög spammerek, anyátok". (Nah jó, nem pont így írtam.) El is telt vagy két év, biztos elfelejtette az adatbázisuk, hogy törölték a telefonszámomat és április 7-én megint jött spam, személyesen a Viktortól persze.
Magyar forrásból származó spamot jelenteni lehet az NHH-nak és akkor történik valami, vagy nem. Van a bejelentés nevű dolog, ott csak elsírhatod nekik, hogy mi történt és ha úgy gondolják, akkor lesz valami. A másik lehetőség a kérelem, ezért már illetéket kell fizetni, de akkor tuti, hogy foglalkoznak is vele. Szóval ilyet küldtem nekik. Lehet elektronikusan, az Ügyfélkapun keresztül, de rohadt kényelmetlen. Szoktuk mondani a bonyolult űrlapra, hogy be kell írni az anyja nevét háromszor. Itt ezt szó szerint is lehet értemezni. A válaszlevelüket meg (anyja neve megadása után) egy csak Windowson működő Java programmal lehet csak letölteni.
Megjött a válasz, a lényege az, hogy a Fideszt elmarasztalták spammelésért. Igaz az indoklásban a postai levelem dátumát elírták, de az másodlagos.

Megállapítom, hogy a Fidesz Magyar Polgári Szövetség (1062 Budapest, Lendvay u. 28.), mint elektronikus hirdető, illetve elektronikus hirdetés közzétevője (továbbiakban: Fidesz) megsértette a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól szóló 2008. évi XLVIII. törvény (továbbiakban: Grt.) 6. § (1) bekezdését azzal, hogy a Kérelmező részére 2010. április 7-én előzetes, egyértelmű és kifejezett hozzájárulás hiányában sms útján a +36 20 9000 650 telefonszámról a párt mellett kampányoló üzenetet tartalmazó elektronikus hirdetést küldött.

A Fidesz - a postai tértivevény adatai szerint az értesítés 2010. április 27-én történt átvételét követően - a rendelkezésre álló határnapig nem nyilatkozott, a Grt. 6. § (5) bekezdésében előírt nyilvántartását nem továbbította, a határidő meghosszabbítását nem kérte.

Nem hiszem, hogy van olyan párt, amelyik ezt megtenné. Szerintem mindegyik visszaél a személyes adatokkal. Ha továbbítaná a nyilvántartást, akkor ez is kiderülne.
Most nem kaptak mást, csak ejnye-bejnyét azért, mert én jeleztem ilyet először. Ha te is kaptál ilyen szemetet, jelentsd be és akkor lesz pénzbírság is.

(Még mielőtt idejönnél politizálni: nem érdekel, amit mondani akarsz, de ha mégis el akarod mondani, akkor kifejlesztem a kommentek tiltása funkciót. Értelmes kommentek persze jöhetnek.)
http://blog.htmm.hu/link/?id=657
ElőzőFőoldalKövetkezőHozzászólások:
Laca 2010-06-17 21:31:27
politizálás, politizálás, politizálás, politizálás, politizálás, politizálás, politizálás, politizálás, politizálás, politizálás...
nyoh, akkor mikor várható a tiltás feature? :]]


htmm 2010-06-20 20:47:52
Hát, ez nem volt értelmes komment, de marad ;>


Laca 2010-06-20 22:50:08
hát, ha elkezded olvasni, és azt látod h a névnél h Laca, már esélyes, h nem lesz értelmes :D

Én a vagyok. Az email címem , de ezt nem muszáj megadnom.
a, á, b, c, cs, d, dz, ...   
Szerintem: