idegesít2010-11-05 23:24:03Megjelenítve: 12543
 
Érdekes ez a propelleres telefonszolgáltató. A Pannonra, izé, Telenorra gondolok. (Tényleg, a Vodának mikor lesz új neve?) Van nekik ez az Internet Praktikum nevű csomagjuk. Most attól tekintsük el, hogy milyen vicces csomagkapcsolt adatátviteli vonalat percdíjért adni, nem ez a fő baj vele. Az 5 forintos ára se valami remek normál felhasználásra, bár ha mindig teljesen kiterheled a vonalat, akkor megéri, de ez azért eléggé speciális felhasználást sejtet, percdíjért torrentezni meg nem rentábilis.
De biztos van, akinek ez megéri, vegye. Vagy legalábbis elvileg megéri, majd a propeller gondoskodik róla, hogy mégse így legyen. Van neked egy ilyen előfizetésed, használod. Ezek a mobilnetes megoldások ppp protokollt használnak, ami többek között tudja detektálni, ha megszakadt a kapcsolat (esetleg kell ehhez néhányszor 10 másodperc). A Pannon meg azt mondja, hogy ő jó fej, és ha nincs forgalmad, akkor fél óra után bontja a kapcsolatot, hogy ne fizess fölöslegesen olyan sokat. Vagy legalábbis így van papíron. A gyakorlatban úgy néz ki, hogy ha kihúzod az USB-s modemet a gépedből, akkor biztos, hogy nem fogsz forgalmazni vele és a ppp kapcsolat is le fog bontani (a túloldal meg észre kellene, hogy vegye). Szerintem jogosan várható el, ha kihúzod a modemet a gépből, akkor a számlázás is álljon meg. De a számlázás nem áll meg, sokszor még fél óra után sem. Így már tényleg jó üzlet ez a percdíjas cucc, csak nem a felhasználónak.
Részletek a petersoft.hu-n és a Techinfo levlista mobilinternet panasz című szálában.
http://blog.htmm.hu/link/?id=682
ElőzőFőoldalKövetkezőHozzászólások:
Laca 2010-11-06 18:16:34
amióta eltűnt a nevükből a GSM, azóta folyamatosan lefelé ívelnek, utóbbi időben különösen sokat trükközgetnek a netes csomagokkal, hadd szívjon a kedves user
régen szerettem őket, de mostanában szánalom


htmm 2010-11-06 23:37:02
És akkor Vodás leszel, vagy T-elefonod lesz inkább? ;]


Laca 2010-11-07 08:11:01
maradok itt :) regebbi djuice csomagom van +100mb-os net mobilra 500ft-ert, ennel jobbat sehol se talalnek, es ezzel -meg- nem trukkoztek :)

Én a vagyok. Az email címem , de ezt nem muszáj megadnom.
Mennyi egy meg egy? (számmal írd)   
Szerintem: