idegesít2011-11-02 21:35:52Megjelenítve: 14192
 
Lassan a buszsofőrök az új taxisok. Ma kb 15:20 és 15:30 között a Rákóczi#József Attila kereszteződésben (Székesfehérvár) történt: jövök a Rákóczin a Várkörút felől, állok a kereszteződésben, mert pirosat kaptam. Itt 2*2 sáv van, plusz mind a két oldalon kerékpársáv. Már ott állok egy ideje, mikor megérkezik a HPR-725 rendszámú helyi járatos busz. A külső sávból átmegy a belsőbe. Kicsit furcsa, mert a kereszteződés után egyből buszmegálló van, de ő tudja. Hát tudta! A belsőből (rajtam keresztül) ment a megállóba. Látnia kellett, mert én már ott álltam, mikor átmászott a belső sávba. Szerintem szándékos volt, igaz ez így életveszélyes, mert ha a kerekek közé keveredek... (Szinte állóra kellett lassulnom, hogy ne jöjjön nekem.) Ha meg rá merek ordítani, akkor azzal tereli a Volán a panaszlevélben a szót, hogy milyen bunkó vagyok, a sofőrjük által elkövetett dolgot meg hirtelen elfelejtik, mert a sofőr éppen meg van sértődve. Odamentem a buszsofőrhöz (még bent állt a megállóban), de nem szeretett volna beszélgetni. Rámcsukta az ajtót és elindult (nem csukott oda, de nem kellett volna sok). Közben megvolt a "mi az anyádat akarsz, köcsög" nézés. Erről is megy levél, a válasz meg majd itt lesz.

A tavalyi közlekedéses postokban általában a sok anyázás mellett pozitív dolgokról is be tudtam számolni. Úgy tűnik, ez mostanában visszafordult. Ez a buszos nem egyedi eset, de volt olyan nyugger házaspár is, akik szerint azért nem közlekedtem szabályosan, mert hosszú hajam van. Ha nem velem történne, el sem hinném.
Mondjuk könnyen szarják le a szabályokat, mert a rendőrök is szarnak bele. Jó példa, hogy kizavarták őket segíteni a temetőt elöntő embereket, erre ültek az autóban és járatták a motort. Szolgálunk és büdösítünk. Arról nem is beszélve, hogy ha büntetnek, akkor is marhaságot ellenőriznek. Rendszeresen van trafipax a Kadocsa úton. Több kilométeres belátható egyenes, végig zöldhullám, 2*2 sáv (néha több). Most ha itt valaki 50 helyett 70-nel megy, nem okoz nagy balesetveszélyt. Viszont ha valaki a Sarló utcában megy 30 helyett 40-nel, azzal igen. Ott még egyszer sem láttam semmit, pedig ott van irodájuk is a fakabátoknak. A biciklisek sem különbek, de mit ellenőriznek... Itt a csengőfrász (kresztartozék, majd lecsengetem a szabálytalan csuklós buszt), meg szondával keresik az önveszélyes részegeket. Vagy megállítanak, hogy megnézzék, hogy be van-e csatolva a biztonsági övem. Szerintem inkább a másra veszélyes dolgokkal kéne foglalkozni, egyébként meg mindenki had ölje úgy meg magát, ahogy szeretné. Nem láttam még, hogy szabálytalan előzésért, elsőbbség meg nem adásért büntettek volna (pedig két nap alatt mind a kettő előfordult, elég veszélyes helyzeteket teremtve). De olyat tudok, hogy valakinek utána mennek kék lámpával, hogy jó napot kívánok, rutinellenőrzés, hogy aztán ne találjanak semmit.
A drága hatóságoknak és a felelősöknek (hivatásos sofőrök főnökei) el kellene kezdeni hatni az emberekre. Az okosaknak elmondani, a hülyéket meg szarrá bírságolni. Van aki ebből ért, van aki abból. Aki meg semiből, attól a cipőt is bevonni, nehogy utcára menjen. Lehet, hogy megszűnnének a dugók és tumultusok.
http://blog.htmm.hu/link/?id=735
ElőzőFőoldalKövetkezőHozzászólások:
VZoli 2011-11-04 11:35:47
Cool! Szeptemberben én minden héten legalább egy olyan autóssal találkoztam, aki egyirányú utcából rossz irányba hajtott ki. Bár a prímet még mindig az viszi nálam, amikor egy mikrobusz előttem öt méterre, a Seregélyesi úton a város felé haladva három sávon, záróvonalon keresztül behajtott a MOL benzínkút kihajtóján.

Én a vagyok. Az email címem , de ezt nem muszáj megadnom.
Mennyi egy meg egy? (számmal írd)   
Szerintem: